Sucrose
Location: Jalan Imbi, Kuala Lumpur
Property Type: F&B
Built-up Size: 180 sqft
Year of completion: 2021

SURCROSE - A dessert shop where our design approach is inspired from the shapes of desserts and the colour of the logo - Navy Blue. With the area of 180 sqft, we decided to fully utilise the volume of the space. By imagining it as a plain box, we locate a few distinctive windows opening at the wall where it is more visible by customers. 

 

At the front corner of the dessert shop, we design the window opening using the enlarged version shape of the logo – an abstract shape of a sugar component. Not only it gives a great hierarchy to the shop, but it also allows adequate sunlight to penetrate in and brighten the internal space. This also allows the exchange of interaction between the dessert shop and the customers.

 

By aligning and overlapping 3 circles side by side, this forms an abstract shape of a dessert where we placed it at the side of the dessert shop. This unique window opening is located perfectly to give a sense of framing the dessert from the street. We also placed the name of the store - SURCROSE above the window opening to allow brand marketing by customers.

 

The door of the dessert shop is one of the main designs. The idea derives from a revolving door in which we locate it at the corner forming a L Shape with a corner vision glass in between as a safety feature. Not only it allows the customers to have a clear sight before opening a closed door, but it helps to lid up the internal space and also act as an aesthetic purpose.

 

At the side of the dessert shop, we placed the store logo with a touch of two different materials. It consists of a mirror with a layer of an obscure acrylic. The obscure acrylic was treated with navy blue that gradient outwards while the mirror shows the reflection of the weather and the atmospheric surroundings. This combination of the logo will greatly enhance the plain back wall making it a worthwhile Insta candid shot.

Photos: @jd_chang & @tottie222
Animation: @space.dawg
Music: @haoboutyou

这是一个180sqft的甜点店,我们设计的concept是根据甜点的形状,还有logo的颜色进行搭配。在设计的过程,我们把店面的墙壁跟屋顶想象成一个盒子,再把不同形状的甜点以黏贴的方式放在墙壁。

 

前面的玻璃是根据logo的形状来设计,会把玻璃做成一个Lshape是因为客户想要在做甜点的时候可以看到外面经过的人,跟他们有一些互动

 

在Lshape玻璃的旁边做了一个长弧形的玻璃,这个玻璃也是根据甜点的形状来设计,上玻璃的上方也有一个小小的logo,这样可以把焦点直接放在甜点上面之余客户也可以在别人打卡的情况下顺道营销自己的品牌。

 

门也是这次设计的重点,门的灵感来自于旋转门。我们把门角上方的左右两侧都做了弧形来让这个门更融合整体设计,也在门板之间镂空,加了Lshape玻璃,这样里面的人就能看到外面的状况,不会一开门就撞到人。

 

后面的墙虽然只放了logo,但为了不让整体看起来太单调,logo的材质用了镜面与蓝色渐变的亚克力板来重叠安装在墙面。镜面会根据不同的天气与不同的角度来呈现不一样的视觉,外加渐变色的亚克力板就可以让整面墙变得更有趣,也可以变成一个很好的打卡点。